یادگار دوست

 

ضروف غذای شما از چه نوعی هستند؟

 

1)ظروف شیشه ای (پیرکس)

ظروف شیشه ای به دلیل اینکه نسبت به ماده غذایی واکنشی ندارند و در برابر حرارت مقاوم است و به راحتی قابل شستشو و ضد عفونی می باشد،جزو بهترین ظروف هستند.

2)ظروف استیل مخصوص مواد غذایی(استیل شماره 316)

این ظروف به انواع غذاها (حتی غذاهای اسیدی) و همچنین حرارت مقاوم بوده و امکان شستشو و ضد عفونی آن فراهم است.

3)ظروف لعابی

تا زمانی که لعاب ظروف آسیب ندیده می توان از آن استفاده کرد.

4)ظروف مسی

مس نسبت به حرارت و مواد اسیدی حساس می باشد،و می تواند با مواد غذایی واکنش ایجاد کند.برای جلوگیری از این واکنش،سطح ظروف مسی را قلع اندود می کنند و برای پخش یکنواخت و راحت قلع درصدی نیز سرب به آن اضافه می کنند.این ظرف در برابر حرارت و اسید کاملا ناپایدار است،و دوباره در صورت حرارت بالا یا مواد غذایی اسیدی،رنگ سفید ظرف مسی از بین می رود و رنگ قرمز مس آشکار می شود،پس بدیهی است پوشش قلع همراه سرب آن وارد ماده غذایی می شود.

5)ظروف چینی

ظروف چینی در حقیقت لعاب دار هستند،و تا زمانی که ظرف آسیب فیزیکی ندیده است مقاوم می باشد، اما به محض لب پر شدن بهتر است از آت استفاده نشود.

6)ظروف پلاستیکی

با توجه به تنوع بسیار زیاد مواد اولیه پلاستیکی هر ظرفی برای مصرف غذا مناسب نیست،بنابراین توصیه می شود از ظروف پلاستیکی که از مواد نو تهیه شده و ترجیحا سفید رنگ هستند استفاده شود.از ظروف پلاستیکی برای سرو غذاهای داغ استفاده نکنید.

7)ظروف ملامینی

این ظروف باید دارای مهر استاندارد یا پروانه ساخت از وزارت بهداشت،درمان آموزش پزشکی باشند،در غیر این صورت احتمال دارد از کربنات کلسیم(پودر سنگ)در تهیه آن استفاده شده باشد که بسیار خطرناک است.

ظروف ملامین تقلبی اغلب در واحد حجم دارای وزن کمتری هستند(سبک می باشند).برای براقیت ظروف ملامین از پوششی بنام گلیزر استفاده می شود که مانند لعاب عمل می کند و باعث براقیت ظرف می شود .بدیهی است در صورت مناسب نبودن گلیزر یا استفاده طولانی مدت ممکن است این  پوشش آسیب ببیند.

8)ظروف چوبی

چوب به علت ضریب انتقال حرارت پایین در مواد غذایی که با حرارت سر و کار دارند،خیلی مورد استفاده قرار نمیگیرد،ولی به دلیل بافت متخلخل چوب و عدم امکان شستشو و ضد عفونی کامل باید با احتیاط استفاده

 

شود،بنابراین باید از ظروف چوبی دارای شکاف و درز یا سوخته اجتناب کرد،زیرا ممکن است تکه های چوب وارد غذا شوند.

9)ظروف تفلون

یکی از پوششهای مقاوم به حرارت تفلون می باشد که در حقیقت پوششی به روی ظروف آهنی است.بدیهی است نوع و ضخامت پوشش تفلون در کارایی آن بسیار مهم است،بنابراین باید از استفاده از ظروف تفلونی که لایه داخلی آنها آسیب دیده اجتناب و نباید این ظروف را دوباره باز سازی کرد.

10)ظروف آلومینیوم(روی)

اسیدهای آلی موجود در برخی غذاها با تاثیر بر ظروف آلومینیوم و خوردگی جزئی و در نتیجه وارد شدن این عنصر در غذا باعث افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی و در نتیجه بروز اختلال در سیستم عصبی،افزایش خطر ابتلا به آلزایمر،اختلال در متابولیسم استخوان،مسمومیت کلیه،کبد و التهاب مفاصل می شود.

تقریبا کلیه ظروف فلزی که به عنوان ظروف روی در دسترس مردم وجود دارد،از جنس آلومینیوم است که متاسفانه برای پخت وپز و نگهداری مواد غذایی اسیدی از جمله آبمیوه ها،برخی سبزی ها،غذاهای حاوی آبلیمو،ترشیجات و ماست استفاده می شود،بنابراین توصیه می شود ظروف مناسبی مانند استنلیس استیل(مخصوص مواد غذایی) و شیشه ای (پیرکس) را مناسبترین ظروف موجود در بازار می باشند،جایگزین ظروف مذکور کنید.

 

نوشته شده در 87/06/07ساعت 9:38 توسط مرد بارانی|


آخرين مطالب
» تهمت
» گریه
» مردن
» بیماری
» سخت
» دوست داشتن
» غمگین
» درمان
» فراموش
» بی برگشت

Design By : RoozGozar.com